Снимка БулфотоДокладът на САЩ за човешките права в България е широко

...
Снимка БулфотоДокладът на САЩ за човешките права в България е широко
Коментари Харесай

Русия: Докладът на САЩ за човешките права в България е като натрапвани ценности

Снимка Булфото

Докладът на Съединени американски щати за човешките права в България е необятно коментирана тематика. Посолството на Русия разгласява на страницата си във Facebook позиция във връзка годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за човешките права по света и съответно за Русия и България.

" В съответния отчет за 2020 година Държавният департамент за следващ път е заставен да установи, че надалеч не всички са подготвени да живеят по натрапваните оттатък океана полезности и шаблони ", се споделя в позицията.

Посолството на Русия иронизира правенето на отчета и го назовава " доста потребен ", тъй като " способства за битката против безработицата " в Съединени американски щати, тъй като в правенето му вземат участие доста хора.

Във вторник Държавният департамент разгласява отчета. В частта за България написа, че има основни проблеми с полицейското принуждение, случайни арести, съществени проблеми с независимостта на правосъдната система, съществени ограничавания на правото на свободно изложение, цензура в медиите, принуждение и закани против публицисти, корпоративен и политически напън върху медиите, връщане на бежанци или търсещи леговище хора, тежки корупционни закононарушения, принуждение против роми, деца, както и против лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални лица (ЛГБТИ).

Управляващите в София не реагираха. Единствено дребният съдружен партньорна ГЕРБ,  НФСБ  обвини Съединени американски щати, че „ постановат непознати за нас и измислени „ проблеми “ и заподозря, че отчетът е формиран по „ доноси “.

В края на януари посолството на Русия още веднъж " отбрани " българските институции от рецензията от Съединени американски щати. Тогава мотив станаха изказаните позиции от страна на непрекъснатия юридически консултант в посолството на Съединени американски щати в София Джесика Ким, която съобщи, че в България липсва политическа увереност за битка с корупцията.

Тогава посолството на Русия разяснява, че " сходни наставнически изказвания, както постоянно без съответни доказателства, де факто хвърлят сянка както върху политически дейци, по този начин и на функционерите на правосъдната система на Република България. ”

Дипломатическата задача на Русия в България отбелязва, че от отчета липсват Съединените щати. Китай разгласява контрадоклад, който преглежда положението на човешките права в Съединени американски щати.

" Тази досадна неточност е общително поправена от нашите китайски сътрудници. Предлагаме на американските ни другари да инкорпорират тази част в своя отчет и откровено им желаем триумф в битката за съблюдаване на човешките права и свободи на територията на Съединени американски щати ", приключва позицията на Москва, представена от svobodnaevropa.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР